MČR ve voltiži - 29. září 2012

Poslední zářijový týden proběhlo ve Frenštátě pod Radhoštěm Mistorvství ČR ve voltiži 2012. Navzdory zlým předpovědím počasí a navzdory našim snad ještě horším zkušenostem počasí bylo překrásné, závodníci se tak nemuseli v tenkých dresech klepat zimou. 

Dvojice cválajících Kaček

Oddíl nakonec reprezentovala jen omladina v juniorské kategorii, po dlouhé době jsme neměli ani jednoho zástupce v kategorii seniorské, ale ony nám tam časem děti taky dorostou .) Ale jak se všem těm orionským juniorům tedy vedlo? Jako na potvoru se lépe vedlo dětem, které neměly splněnou nominaci, nebojovaly tedy o medaile a účastnily se závodů jen v přátelské soutěži. V kategorii děti tak Kája Kompitová vybojovala první místo, Jindra Smoček druhé místo, Nela Krauerová třetí místo, Anežka Smočková čtvrté místo a Nikolas Sobotka šesté místo. Kromě dětí startovala dvojice Kaček (Resler a Hervert), které během roku startovaly na všech závodech v kroku, ale před mistrovstvím se jim podařilo dvojici rozcválat a rozhodčím i divákům ukázaly svůj talent. Přátelskou soutěž vyhrály bez mrknutí oka, v mistrovské soutěži by se bývaly dle známek umístily na stříbrném místě. 

Juniorská skupina připravena na volnou
Mistrovská soutěž už žádné medailové pozice bohužel nezaznamenala. Naše juniorská skupina byla jedinou skupinou, jež necválala volnou, a tak její umístění bylo předem dané. Každopádně holky ukázaly, že svoji poslední čínskou volnou si chtějí užit a i rozhodčí ocenili jejich přístup  a jinakost volné sestavy. Juniorské jednotlivkyně neměly svůj den, Anežka skončila 16. a Magda 17. 


A co teď? Teď už trénujeme na novou sezonu! :)