ME Švédsko




Sice to původně měla být jen sranda, protože je přece nemyslitelné aby se TJ Orion vydal do Švédska, přes moře, s koněm, ale už je to tak. V neděli 26.7.09 opouští ekipa ve složení Nora, Pepan, Dieter a Lugano brány TJ Orion. Tiše doufám, že vozidlo, které předtím strávilo 14 dní na servisu dojede minimálně na Florenc, kde k nám přistupuje Barča Komárková z Albertovce a vedoucí celé ekipy Dalibor Blažek. Noční cestu si krátíme sledováním dvd. Filmy, které jsme shlédli možná lepší nepublikovat. Ve tři ráno přijíždíme do německého přístavu Sassnitz, kde již čeká ekipa z Košic a dojíždí nás Drásov. Cesta na trajektu je v pohodě, hlavně Lugano unavený z cesty v trajektu nijak neprotestuje.Z trajektu to je jen půl hodiny na závodiště.

Čeká nás pěkná hala a pro východní blok stanové stáje...
Všichni účastníci jsou ubytovaní ve městě Lund v hotelu Scandic.Hotelový personál ještě netuší co ho čeká...,ale tuším že již ve čtvrtek uzavírají hotelový bazén a zjišťují,že toaletní papír funguje skvěle jako konfety...
V úterý veterina, všichni český koně prošli. Ve středu začínají junioři, na Luganovi startuje Bára, první kdo ozkouší jak se koni na place líbí. Vypadá to v pohodě. Večer je ještě uvítací ceremoniál, kde za zmínku snad stojí naše oblíbená agility...nutno podotknout, že jsou to težký amatéři a "naši" pejskaři co tady trénují jsou fakt machři!
Ve čtvrtek jdem plac úplně všichni.Juniorská skupina z Chomutova ve které cvičí naše Kája Machálková, junioři jdou volné a senioři( Margita z Tlumačova a Pepan) povinné. Ne že by povka byla specialita ale 13místo beru.
V pátek za námi zavítala MUDr.Zamrazilová, aby nás zkontrolovala :-). Jedou se volné a nervozita už trochu nabírá obrátky. Není to nejčistší jízda,o tom žádná,ale 10 místo je naše.Tady měla původně začít dovolená,s postupem se nepočítalo, ale nějak se nepovedlo,či spíš naopak povedlo a v sobotu nás čeká oblíbená technická....
Nespím od půl šesté a dostavují se střevní potíže. Nora se tváří v pohodě a strašně machruje :-), ale po technické se přizná, že se jí chtělo zvracet :-). technická je bída, zajeté všechno, ale nic co by nás katapultovalo lepším místům. V neděli volná je už na pohodu, všechno v klidu a celkové desáté místo. Lugano chodli super za pěkné známky, takže všeobecná spokojenost.
Cesta domů je úmorná, ale kolem 17hod jsme všichni doma.