Benefice na podporu hipoterapie a jezdeckého sportu v Orionu

Po dlouhých přípravách nadešel nakonec Den D, sobota 26. května, den, kdy jezdecký oddíl Orion otevřel své brány veřejnosti a přivítal ji bohatým programem, kterým provázela moderátorka Gabriela Partyšová. 

Motýlí snaha (foto:Michal Rydlo)
Návštěvníci se začali dokonce scházet již před otvíračkou, tedy již před jedenáctou zavítali do oddílu první nedočkavci a od té doby až do pozdních hodin odpoledních měli možnost dozvědět se mnohé o našem oddílu, o jednotlivých disciplínách, poslechnout si hudební vystoupení Norberta Peticzkého, Kristýny Šebíkové a Marie Pojkarové, zhlédnout taneční vystoupení skupiny DAP. 

Slepý kůň (foto:Michal Rydlo)
A kdo nechtěl jenom sledovat hlavní program, ten se bavil jinde. Děti s pomalovanými obličeji pobíhaly po celém areálu a plnily různé soutěže, někteří už od dvanácti nedočkavě čekaly, až koně dojedí svůj oběd a budou je moci povozit. Ani kinoseník nezel prázdnotou a pro ty, kteří si potřebovali na chvíli odpočinout, byl vítaným útočištěm. Pro aktivní účastníky, kteří vydrželi do odpoledne (a že jich bylo požehnaně), byly připraveny soutěže s v čele s celebritami Nikol Kouklovou, Nikol Moravcovou a Evou Josefíkovou, které vedly tři týmy dětí. Napínavé klání vyhrál nakonec tým Evy Josefíkové, vítězům gratulujeme :)


Na závěr se vyhlašovali výherci slosovatelných vstupenek, ale zlatý hřeb nadešel vlastně již o něco dříve - tedy okolo třetí hodiny, kdy si nastoupili všichni účinkující, byl vyhlášen ten nejkrásnější kůň - Amaryllis - a patronka této benefiční akce Nikol Kouklová slavnostně přestřihla pásku značící první ročník. 
První ročník benefice! (foto: Michal Rydlo)

Děkujeme všem účinkujícím, kteří se akce zúčastnili bez nároku na honorář, děkujeme patronce, která tyto účinkující oslovila, děkujeme všem divákům, kteří svými příspěvky podpořili náš oddíl, i všem sponzorům za dary. A hlavně díky všem za atmosféru, kterou ten den vytvořili, bylo to poprvé, co náš oddíl hostil takové množství lidí a byl to skvělý pocit. Ještě jednou tedy díky a těšíme se příští rok!

Peníze, které jsme cestou benefice vybrali, půjdou na stavbu nové hiporehabilitační rampy, jež slouží pacientům k nasedání na koně. V současné době hledáme výrobce. 

Více fotografií od Michala Rydla najdete zde