MČR v paravoltiži


Dne 12. října se naše paravoltižní ekipa zúčastnila posledních závodů této sezóny - MČR. Všichni účastníci i Kosák vyjeli v sobotu ráno. Tento rok byl dostatek míst v autech, takže VELKÝ DÍK všem rodičům-řidičům a Pepanovi za odvoz koně.
Po příjezdu na místo – farma Bolka Polívky v Olšanech - nebylo času nazbyt. Rozcvička, česaní koně i holek a hurá na povinnou.
nejedno zlato z paravoltižního mistrovství
Po pauze na oběd, která se ještě zkrátila pro urychlení průběhu závodů, začaly volné se stavy. Ze všech sestav orionských cvičenců, stojí za vyzdvihnutí cvičení Verči Písaříkové, a tak Hanka má konečně nástupce. Stejně tak stojí za zmínku „Žienka domáca“ v podání Petry Vrátné. U Bolka ji zajela nejlépe z celé sezóny. I Pepův a Petry V. „Hříšňák“ se povedl.
Před vyhlášením probíhala soutěž „Tanec a barel“. Velký dík Katce Francové a její sestře Pavlíně za trpělivý nácvik Starců na chmelu. Myslím, že toto téma se může nechat a pilovat do příští sezóny ;-). S tímto tancem skončili naši baléťáci na skvělém třetím místě.
A teď už k výsledkům: Pepa K., Hanka R. a Petra V. získali první místa ve svých kategoriích, Verča P. skončila druhá (za Hankou), Andrea Kaufmanová 4. a malá Petra Maláková 5.
A to byly poslední závody v roce 2012, ať žijí závody v roce 2013. Možná se orionský tým rozroste, možná se jeho počet zmenší, nebo zůstane stejný. Nechme se překvapit…