Voltižní sezonu jsme odstartovali v Tlumačově

Ano, je to tak. Letos žádné Velikonoční vajíčko ve Frenštátu. Žádný sníh.
Takže vlastně změna k lepšímu. I dešťovou kletbu už Tlumačov prolomil a závodníky čekaly prosluněné závody.

Cesta proběhla bez problémů, až po výstupu nás překvapila ziminka neodpovídající pohledu z okýnka. Vyložili jsme Frülinga, našeho jediného koňského člena posádky. Jen co se rozkoukal ve stáji, hned zas šup do haly, ozkoušet závodní kruh. Čekání ve "frontě" jsme si krátili pozorováním ostatních a nasáváním atmosféry, která všem přes zimu scházela. Přesun do tělocvičny následovalo večeři sdílející kolečko a pak dětičky objevily skvělou zábavu, basket se spacákem, naštěstí všichni hráči, přihlížející i všechny spacáky přežili ve zdraví.

Ráno zase slunce, zase zima. Tradiční Kompitovic perník. Veterina. Früling se lesknul, nezlobil, prošel. Děti šly na start třetí, ale žádný stresíky, povinná docela v pohodě. Co nového ve voltžním světě? Letos je rok návratů, zdá se, startka nabízí několik jmen se kterýma jsme se ňákou tu sezonu na závodním kruhu nesetkali, možná v lepší formě než, kdy dřív. Všude spousta dětí, mam pocit, že všichni tlumačovští mají prcky. Nebo si je jen střídají? Je pravda, že my s sebou taky máme dva ďáblíky. Přivezli nás totiž otcové s velkými vozy, hahaa, tohle jsou nejtatínkovější závody. Pohoda, moc to neřeší, jeden zmešká povku, druhý prospí volnou, třetí loví synáčky po areálu :) Jo a abych nezapomněla, Pepan (ještě ne tatínek, to by mě hnal) se má dobře, shledáváme, že mu ta Morava prospívá, vypadá šťatneji než obvykle, tak kdy ví, třeba i na ty děti dojde :D K obědu řízek, překvapivě ne s brrr salátem, ale s kaší. Odpo volná, bez varování začínáme dřív, ale jsme připraveni na vše. Koníček se venku trochu bál vlaku a i naostro se pak rozklusal, ale sestava stejně super, a to kdyby rozhodčí věděli, kdy byla vymyšlená.. No a potom ještě spousta sledováníčka a pak vyhlášení..

Junioři 4. místo ze 7 (2. z krokujících)
Josef Zelinka (i přes změnu adresy stále naším členem) 1. (a nebudu psát z kolika, protože už by to nevypadalo tak hustě? ..nee tak teda dobře) ze 2

No a huráá domůů! Zastávka v mekáči, achjoo.. Do orionu dorážíme akorát s všichni najednou, rychlé vyložení a všichni se snad i dostali do postýlek před půlnocí.
Děkujeme řidičům, snad si to s námi aspoň trochu užili ;)


Více fotek naleznete ZDE. Děkujeme Kíce.

Ch.