Závody v Orionu 07/06/2008

Voltižní a paravoltižní závody TJ Orion

Do Prahy se na XX. ročník závodů sjelo poměrně dost soutěžících. Už v pátek dorazil Chomutov, Frýdek-Místek, Frenštát, Olomouc a Albertovec. Někteří stihli před závody ještě potrénovat, večer se pak společně posedělo u ohně.

V sobotu se začalo jako obvykle veterinární prohlídkou, po níž následovala schůzka rozhodčích. Závody probíhaly v poklidném tempu, dopoledne proběhlo bez jakýchkoli dramatických zvratů. Snad jen trochu komicky mohla působit Kíka, která, jakožto seniorská jednotlivkyně, musela pro svůj pochroumaný nárt naskakovat s pomocí soupeřky Kláry v kroku. Odpoledne se bohužel na oprácku zranila Barča z Chomutova, která na závodech ve Frenu doplňovala naši juniorskou skupinu. Tak jí přejeme, aby se noha co nejdříve spravila!

A celkové výsledky? Naše déčko se pochlapilo – s pomocí Elišky startovaly holky na těchto závodech jako junioři. Skončily sice poslední, ale ukázaly, že umí cvičit i ve cvalu. Juniorská skupina na Loherovi obsadila místo třetí. Ze skupin, které jely volnou v kroku se naši umístili nejlépe. Překvapily ale hlavně juniorští jednotlivci, zejména Kačka s Anežkou. Na svých prvních závodech si nevedly vůbec špatně. Kačka skončila osmá z jedenácti, Anežka se ve své volné sestavě pořádně rozjela a roztančila, což jí vyneslo místo šesté. Kája s Viky se dělily o čtvrté a páté místo. V kategorii jednotlivci-senior skončila na posledním místě Kíka (ale jen díky svému kotníku :), Kláře se po dvouleté pauze podařilo předjet kromě Kíky i Moniku z Chomutova, obsadila místo šesté. Lenka si vedla ještě o něco lépe, umístila se čtvrtá.

Součástí závodů byly i závody v paravoltiži. Zde náš oddíl obsadil samá dobrá místa – Hanka, Petra a Tomáš obsadili ve svých kategoriích místa první, Verča s Pepou místa druhá.

Abych nezapomněla – jako miss zvolil sbor rozhodčích Anežku Vrbicovou :) Gratulujeme :)

Celkové výsledky lze stáhnout zde:
Jednotlivci senioři
Jednotlivci junioři
Skupiny junioři
Skupiny "D"