Voltižní závody v Chomutově 02/05/2009!!!

Cesta do Chomutova je nějaká podezřele krátká – v zooparku jsme byli už před pátou a co s načatým odpolednem? Využili jsme ho náramně – hráli jsme ty nejlepší hry a možná jsme působili trochu podivně, když jsme po sobě šlapali, skákali si na záda a podobně. Ale zábava musí být a myslím, že i déčata během hraní zapomněla, že je čeká v sobotu ten velký závodní den…

Sobotní ráno vypadalo typicky – veterina (oba koně prošly), schůzka, česání… První jdou na start déčka. Část našeho týmu tvoří profíci, kteří už jeli na mistráku i juniory, pro tu druhou část je tohle premiéra. Nervozita byla značná, ale přesto se dětem vedlo dobře. Déčko si nakonec vybojovalo třetí místo.
Juniory dopoledne čekala jen povinná – už ji všichni celou cválají. A Loherovi se jako na potvoru cválat příliš nechtělo, ale zvládli jsme to (teda on, lonžérka Klárka a děti). Volná se povedla, naši „chlapi“ Anežka s Eliškou měli/y dokonce na dresech konečně i motýlky (díky Káje a Báře). Celkově skončila juniorská skupina na čtvrtém místě.

Na závody vyrazili z Prahy samozřejmě i jednotlivci. Pořadí se oproti minulým závodům trochu pomíchalo – v juniorských jednotlivcích se Kája Machálková umístila na šestém místě, Kačka Kováříková na desátém místě a Viki Vávrová na dvanáctém místě. V kategorii seniorských jednotlivců obsadila Kíka Svatá třetí místo, Tereza Kořízková místo čtvrté. Startoval i Pepan Zelinka, který obsadil v kategorii mužů seniorů krásné druhé místo :)

Jen pro porovnání a doplnění přikládám výsledky jednotlivců z Frenštátu: junioři – na pátém místě Viki Vávrová, osmá Kája Machálková a devátá Kačka Kováříková. Senioři ženy – Tereza Kořízková na druhém místě, Kíka Svatá na šestém místě. Senioři muži – Pepan Zelinka na druhém místě.

"D" povinná a volná sestava



Junior povinná




Junior volná



Kika, Kaja a Pepa volná



Viki, Kačka a Tereza volná