Závody v Tlumačově 17. 4. 2010

Závody v Tlumačově

Dresy máme, hudby taky, listiny jsou připravené, nakládáme koně a jedem. Směr Tlumačov. První letošní voltižní závody, před kterými bývá nejvíc stresu. Ale už jsme na cestě, sluníčko svítí, tak snad bude hezky. Ale sotva přijedeme, vidíme zamáčené opracoviště, všude louže, bahno. Trochu strach, jestli nedostanou bílé dresy hned na prvních závodech pořádně zabrat. Zítra uvidíme.

Večer v tělocvičně. Kupodivu se připojil i Pepan, ale příště už to asi neudělá. Přece jenom je starší a potřebuje svůj klid. A to v plné tělocvičně, kde spaly snad všechny oddíly, opravdu není. Do noci ho tam budí Dieter, ráno děti. Chudák Pepan. Já s Klárou máme o večerní program postaráno. Došíváme dresy, ozdoby do vlasů, čísla. Anežka je zdatná pomocnice. Klárka jde hned potom spát, jakoby toho nenaspala dost po cestě…

Ráno mizíme z tělocvičny mezi posledními, ale stejně zbytečně brzy. Skupina startuje až někdy před polednem. Čekání je trochu nekonečné, ale nakonec jsme se samozřejmě dočkali. V zelených dresech nastupují závodnice na start. Úklon, zvonek a můžeme začít. Cváláme. Problémy přichází s druhou půlkou. Zejména se stoji. Možná skupině chybí nemocná Chrisťa, každopádně to musíme, holky, v Chomutově zvládnout líp.

Po skupinách jsou na řadě jednotlivci. Senioři se musí předvést se svou technickou sestavou, takže blok povinných je alespoň trochu zpestřen… Hlavně různými pády a karamboly…Málokomu se technická vyvedla. S Pepanem jsme to jakžtakž zvládli, holky juniorky povku samozřejmě taky.

S odpolednem se blíží volné sestavy skupin. Housle hrají, bílé dresy nastupují. Chrisťu ve volné zaskakuje Kája, nemá takové zkušenosti, ale zvládlo se to…Anežka se jaksepatří rozjela v efektech, ostatním se zas dle záměru podařilo býti ladnými. Dresy zůstaly celé a čisté. Naše včerejší obavy nebyly namístě.

I můj dres přežil volnou sestavu a já s ním. Pepanova volná v kombinaci s dresem diváky opět (tedy stejně jako loni) okouzlila. Okouzlila i hlavního rozhodčího, který se při pozdravu neudržel, a ukázal Pepanovi, že je jednička. Juniorky Viky a Kačka měly ve volných trochu problémy. Když se na konci Viktorčiny volné ozvalo místo hudby cosi o privatizaci, Viky se neudržela a spadla přímo před hlavním rozhodčím. Kačka začala dobře, ale tréma pak zapracovala proti ní. Byly to pěkné závody, ale na těch příštích se nám snad povede lépe.

Výsledky:
Juniorská skupina – 6. místo
Josef Zelinka – 2. místo
Kristýna Svatá – 5. místo
Viktorie Vávrová – 6. místo
Kateřina Kováříková – 16. místo


Kíka