Voltižní sezóna začala ve Frenštátu


Po zimní přípravě se zástupci oddílu vydali směr Morava, Frenštát pod Radhoštěm, kde se letos konaly první závody. Zima, jak už to ve voltiži bývá, s námi trochu zámavala a řady voltižáků drobet prořídly. Přesto se na závody vydalo celkem pět soutěžících, pět fanoušků, lonžérka Nora Hořická, a Lugano. Lohera jsme ze zdravotních důvodů nechali doma, ale na závody v Chomutově s ním počítáme.

Frenštát překvapil. Nesněžilo tam. Přesto do dresů se nikomu příliš nechtělo. Nicméně pravidla jsou pravidla, a tak závodníkům nic jiného nezbývalo. Zas na druhou stranu naši odpoledne předvedli své nové úbory ve stylu lesního skřítka, kungfu pandy a pouštní růže. 

Všichni soutěžící startovali v kategorii jednotlivců, skupinu se nám letos bohužel nepodařilo postavit. Pro některé ze závodníků se jednalo o zcela první zkušenost v této kategorii, jiní měli zkušeností jen o něco více. Dalo by se říci, že všichni kromě Josefa Zelinky, ostříleného závodníka, jsou jednotlivci-nováčci. Přesto si nevedli vůbec špatně. Chrstina Klisari skončila v juniorských jednotlivcích na 14. místě, Magda Pavlátová ji těsně předjela a umístila se 13. Nejlépe se z oddílových rivalek v této kategorii vedlo Anežce Vrbicové, která obsadila místo 9. Ve zcela nové kategorii »jednotlivci děti« se představila Kateřina Hervetová a po velmi dobrém zajetí povinné sestavy tuto kategorii vyhrála. Za náš oddíl startoval ještě výše zmiňovaný Josef Zelinka, který obsadil pěkné druhé místo. Všem závodníkům gratulujeme!