Voltižní a paravotližní závody za námi!

    I přes některé komplikace, způsobené okulháním Lohera, proběhly naše voltižní závody zdárně a bez zádrhelů. Účast co do koní byla letos trochu nižší, než jsme si poslední roky zvykli, přijelo 8 koní a s nimi i bez nich zástupci devíti oddílů. S naším Orionem se tedy zúčastnilo oddílů 10, z toho rekordní 3 pražské.
   V pátek jsme dokončili přípravy a doufali, že nás, jak je zvykem, nesejme přes noc přívalák. Naštěstí počasí vydrželo, až se po celou sobotu občas nehezky mračilo. Veterinární prohlídkou prošli v pátek vpodvečer všichni zúčastnění koně, jen Lohera jsme museli nahradit a děkujeme hlavně Darečkovi a Luganovi, kteří převzali většinu jeho povinností.
   Závody samotné proběhly klidně, dle časového harmonogramu a pro potěchu závodících i diváků. Zranění se nám vyhnula obloukem až na pád Áďy Kopecké z Chomutova, ale ta naštěstí skončila jen s naraženými zády. Všem našim se jejich sestavy povedly, vyzdvihněme především volné všech jednostlivců, dokonce Pepan s Kíkou zajeli pěkně i na Rosselinim, který nesl jednotlivce na závodech poprvé a choval se velice slušně. Z výsledků zmiňme první místo Pepana a třetí Kíky v seniorských jednotlivcích, čtvrté Anežky a šesté Christi v juniorech a první místo Kačky Hervertové v kategorii jednotlivci – děti. Podrobné výsledky budou již brzy na www.ceskavoltiz.cz.
   Celkově hodnotíme závody velmi kladně jako pohodové bezproblémové a doufáme, že si také diváci i závodníci odnesli jen příjemné zážitky a zase se rádi sjedou příští rok!