Jožky zkoušky základního jezdeckého výcviku

Po dlouhém rozhodování a náročných přípravách jsme vyrazili ve čtvrtek 21. června na zkoušky do Heroutic.Johana si jela opravit praktickou část. Bohužel okulhal Loher, na kterém měla jet  celé zkoušky, takže nám nezbývalo nic jiného, než vzít dva koně. Nakonec jsme se rozhodli pro Rosseliniho na drezuru a Lugana na parkur.

Dorazili jsme s předstihem, holky šly vyložit koně a Johana s panem Maškem šli na prezenci. Skoro polovina jezdců dorazila pozdě, takže jsme čekali přes hodinu, než se vůbec začalo něco dít. Pak se najednou začalo strašně spěchat a na všechno bylo málo času. Po rozdělení čísel, Johana dostala čtyřku, jsme šli honem sedlat a spěchali jsme na pracoviště. Rosselini byl trochu neklidný a každou chvíli řehtal, ale drezuru  zajel bez chyby až na to, že čtenář ze začátku četl špatnou úlohu, takže Johana musela opravit vjezd. Po drezuře se hned odsedlal kůň a šlo se na předvádění. Během drezury probíhal test, ale ten Johana dělat nemusela, protože ho měla hotový z předešlých zkoušek

Po drezuře bylo strašně moc volného času, musel se postavit parkur a rozhodčí šli na oběd. Tak jsme koně uklidili na dvě hodiny do boxů a šli do restaurace na vychlazené pití.

Pak se jel parkur. Lugano až na jedno shození šel čistě a dokonce i pěkně šlapal a neloudal se. Poté jeli koně domů a my jsme čekali na vyhlášení. Zkoušky všichni úspěšně složili a každý dostal potvrzení a mašli. Do Orionu jsme dorazili kolem třetí, postarali se o koně a šli domů. Zkoušky se povedly a až na trochu špatnou organizaci hostící stáje vše proběhlo hladce.