Drezury v Eponě - 9. září 2012

Po kopytě do Komořan
Po odpočinku o letních prázdninách jsme se vydali na závody. Jelikož Nora i Johana měly licenci, vypravili jsme se na oficiální drezurní závody v Komořanech, a protože to máme z Orionu hned za rohem, šli jsme na koních pěšky. 

Nora jela na Amaryllisovi a Johana na Rosselinim. Až na jedno leknutí, kdy se Amaryllis snažil před projíždějícím vlakem schovat do vysoké trávy, proběhla cesta v klidu. Dorazili jsme akorát a šli na opracoviště. Rosselini se choval vzorně, ale Amaryllis byl trochu lekavý, tak byly to jeho první závody venku z oddílu. 


Neklidný Amaryllis
První jela Nora úlohu Z0. Amar byl neklidný a všeho se lekal. Po projetí prvního cviku z úlohy se rozhodl, že ho to nebaví, a že se mu ty velký bedny na hudbu nelíbí, otočil se, přeskočil plůtek obdélníku a i s Norou cválal pryč. Naštěstí nedojel daleko, a tak se Nora vrátila na opracoviště, celá vyklepaná z toho, co se stalo. Měla jet ještě úlohu Z2, ale z té se nakonec odhlásila.
Johana jela s Rosselinim úlohu Z2. Až na Rosselinův panický strach z kytek, které byly všude kolem obdélníku, zajeli úlohu v pohodě a skončili na třetím místě ze čtyř zúčastněných. Pak jeli úlohu DU, kde skončili na patnáctém místě z osmnácti, protože Rosselini se lekl a nacválal, i když měl jít v kroku.

Takže závody jsme přežili, sice bez žádného velkého úspěchu, ale zkušeností jsme nasbírali.