Nabíráme nové jezdce!

Chtěl/a bys začít jezdit na koních? Bydlíš v Praze nebo jejím blízkém okolí? Neváhej a podej si k nám přihlášku, právě nabíráme nové jezdce!

Do sedla bereme členy od 12 let. Pokud chcete jezdit v našem oddíle, je třeba si zajít k nám pro přihlášku a pak jí vyplněnou přinést. Nové přihlášky se probírají na nejbližší schůzi výboru, která je vždy první  pondělí v měsíci. Pokud budete přijati, platí se 1500,- zápisné. Nejdřív jsou noví členové v nejezdících, kde pomáhají a učí se vše kolem koní, ale také sledujeme, jestli má člověk opravdu zájem o koně a práci kolem nich, ne jen o ježdění. Po pár měsících se dostane do jezdců. Bývá to obvykle půl roku, ale záleží na tom, jak se kdo snaží, jestli pravidelně dochází a je spolehlivý, pak se doba v nejezdících může i zkrátit.
Jezdci nyní platí 900,- měsíčně. Jezdí se dvakrát týdně, většinou na jízdárně. Členové pak krmí o víkendech ve dvojicích, vychází to přibližně na jeden víkend jednou za tři měsíce. Taky máme některé soboty pracovní brigády, kterých by se měli lidi účastnit a nelze zapomenout ani na několik dní, které si jezdci musí vyhradit na koně i během prázdnin a svátků. Každý měsíc musí jezdec starší 15 let odpracovat 10 brigádnických hodin, mladším jezdcům jsou hodiny sníženy na 5 hodin měsíčně (do odpracovaných hodin se nepočítá každodenní práce kolem koní, ale třeba právě víkendové služby a brigády).Odpracované hodiny je třeba nahlásit cvičiteli, aby je zapsal!
O výcvik začátečníků se starají pomocní cvičitelé za podpory zkušených cvičitelů a trenérů, kteří pak vedou hodiny pokročilejších jezdců. Věnujeme se především základům drezury a parkuru a přípravě na ZZVJ. Nejšikovnější jezdci můžou pak ozkoušet své schopnosti na hobby závodech, které každoročně pořádáme. Snažíme se, aby si naši členové vytvořili správné návyky ve stáji i v sedle, naučili se všestranné péči o koně, vytvořili si k nim pěkný vztah a hlavně, aby měli tu svojí stáj, kam se budou rádi vracet.  
Těšíme se, že obohatíte naše řady!